Waarom een ei helpt om te mediteren

Gepubliceerd op 13 september 2023 om 16:44

Ik heb een ei gekocht! Geen ei van een kip, maar een hangstoel in de vorm van een groot ei. Ik kan er heerlijk in schommelen. Hoe hard ik ook schommel, de wetten van de mechanica in de natuur zorgen ervoor dat de bewegingen uitdeinen en ik uiteindelijk blijf hangen in het middelpunt. Als ik mijn ogen sluit voel ik de beweging beter. Soms voel ik nog schommel-dronken de deining terwijl ik ongemerkt al een tijdje stil hang.

Schommelen is zoals mediteren. Hoe hard de schommelingen in onze gedachten en emoties ook mogen zijn, de mantra zorgt ervoor dat onze innerlijke bewegingen uitdeinen en we telkens terugkeren naar het middelpunt. Zodra we het centrum - onze diepste kern - hebben bereikt, wiegen we er weer zachtjes over om daarna nog stiller terug te keren naar ons centrum. We mogen ons op het ritme van de mantra laten wiegen om de stilte – vaak ongemerkt - in ons toe te laten.

Zin om met me mee te schommelen?
Altijd welkom in mijn schommel en de meditaties online & live!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.