Het hart van de meditatiegemeenschap:

de meditatiegroep


Niemand kan in jouw plaats mediteren en het fascinerende aan meditatie is dat het een doe-woord is. Je kan er over lezen en dat is zeker boeiend. Maar de kracht van meditatie zit in het dagelijks mediteren, in de praktijk. Het is de langzame weg gaan om meditatie tot een vast onderdeel van je dag te maken, net zoals je dagelijks je tanden poetst. Tegelijk is er een kostbaar hulpmiddel: dat is tochtgenoten ontmoeten en samen mediteren. Het wonder van een meditatiegroep waar je regelmatig naar toe gaat is dat zo'n groep stilletjes groeit tot een warme familie. Gedeelde stilte bouwt echte gemeenschap op. Daarom ben je altijd welkom op onze meditatiegroep die elke eerste en derde zaterdag op dit moment nog online doorgaat. De digitale deuren gaan om 16.30 uur open.

  • We starten stipt om 16.45 uur met een korte impuls.
  • Deze wordt gevolgd door 25 minuten stilte die we doorlopen met zacht herhalen van onze mantra.
  • Dan is er de kans om te delen in kleine groepjes en we ronden rond 18.15 uur af met nog enkele mededelingen. 
  • De meditatiegroep gaat gelijktijdig online en offline door. Zij die mediteren in de campus Guislain kunnen nadien nog aansluiten bij de Effataviering die doorgaat om 18.30 uur in de Parel.

Onze groep staat open voor iedereen die meditatie wil ontdekken, die mediteert vanuit de christelijke traditie maar ook voor als je wil mediteren vanuit een andere religieuze of humanistische traditie.

Wil je graag meer info of heb je interesse?


Oasedagen

Elke tweede vrijdag van de maand willen we tot een verbindende online stiltedag maken. We nodigen je uit om, om 9 uur, 11 uur, 15 uur en 17 uur mee te mediteren en de tussentijd met aandacht door te brengen. Ook hier gaan de digitale deuren telkens een kwartiertje vroeger open. Elke meditatiemoment start met een korte impuls en dan mediteren we 25 minuten samen. Na het laatste meditatiemoment is er kans om te delen in kleine groepjes. Je hoeft niet aan alle meditatiemomenten mee te doen. Je kan vrij kiezen wanneer je aansluit. Deelnemers getuigen dat het steeds een verfrissende dag is en een mooie hefboom om door te gaan met mediteren in het dagelijks leven.


Bijzondere momenten

Op bijzondere momenten in het jaar zijn er extra meditaties. Dit is een ideale gelegenheid om de meditatie te leren kennen en om die tijd van het jaar intenser te beleven.

Een greep uit ons aanbod:

  • In de maanden juli & augustus organiseren we stiltedagen op campus Guislain of op een andere verstillende locatie. De dag bestaat uit meerdere meditaties en veel tijd voor jezelf. Een ideale kennismaking en vakantie voor je ziel.
  • Tijdens de Goede Week voorzien we extra online meditatiemomenten om 9u en op Goede Vrijdag om 15u om de weg naar het nieuwe Leven intenser te beleven.
  • Op reis met Effata, de basisgemeenschap waar we met onze meditatiegroep deel van uitmaken, mediteren we elke ochtend.
  • Kennismakingsavonden of verdiepingsworkshops
  • ...