Meditatiegemeenschap Effata op campus Guislain

Welkom

De meditatiegroep van Effata komt samen in een zaaltje op campus Guislain, Joseph Guislainstraat 43b in Gent. Effata is een basisgemeenschap en heeft diverse initiatieven. Een van deze initiatieven is de meditatiegroep.  We zorgen voor een open en warme sfeer waar iedereen kan thuiskomen. Zowel de beginner, de christen, de anders gelovigen, de humanist...wie je ook bent, je bent bij ons altijd welkom. Want als we samen stilte delen dan bouwen we bruggen die ons helpen groeien tot een hartelijke gemeenschap. Het meditatieve pad heeft ook altijd direct invloed op het sociale weefsel. Meditatie en engagement versterken elkaar wederzijds.

Wat bieden we?

  • Elke eerste en derde zaterdag van de maand hebben we een open meditatiegroep die zowel online als live doorgaat. We starten om 16.45 uur met een impuls, mediteren 25 minuten samen en nadien is er kans tot uitwisseling.

  • Elke tweede vrijdag van de maand is er een online oasedag waarbij we je uitnodigen om samen te mediteren om 9 uur, 11 uur, 15 uur en 17 uur. Ook hier beginnen we met een impuls. We mediteren samen 25 minuten en na de sessie van 17 uur is er opnieuw kans tot uitwisseling.

  • Tweemaal per maand is er de nieuwsbrief met blog, inspiratie en activiteiten vanuit de meditatiegroep van Effata en Meditation for Everyone.

  • En we informeren als er andere interessante activiteiten of impulsen zijn die ons kunnen helpen in onze meditatiepraktijk.